Топшефът ексклузивно пред NOVA

Много бих искала да гласувам и съзнанието ми го налага. Но не живея в България и не мога да налагам на моите сънародници моето мнение. Ако живеех тук, на 100% щях да гласувам. Това заяви в ексклузивен разговор за NOVA топшефът Силвена Роу.

„България ме е научила на страхотна сила. Тази сила, тези корени, които имаме ние, просто не ги реализираме. България ме е научила на постоянство. И фактът, че съм от една малка страна ме е научило, че наистина искам да изплувам”, добави тя.

Роу споделя, че има голямо уважение към храната. От детството си спомня вкуса на татарското кюфте, соса бешамел и халвата, приготвяни от нейния баща. „Майка ми правеше много хубави манджи и бисквитени торти. Баба правеше страхотна баклава”, обясни топшефът.

Новата ѝ книга „У дома”

„България беше част от столетниците на този свят. Вече не сме. Киселото мляко, киселото зеле, бобът – това са чудесни български храни. И бобът е храна на дълголетието. Дълголетието е да успеем да си наредим живота така, че да живеем възможно най-много години, но без болести”, обясни Роу.

Как се храни шеф Роу

Силвена Роу препоръча метода на хранене „80 на 20”. „80% от времето аз се храня с цел и мислене. Храната е информация. Всеки вид храна предава информация на различните клетки в нашето тяло. 20% са, когато нямам контрол и искам да се полигавя със себе си”, разкри тя.

Целия разговор гледайте във видеото.