Вижте повече за любопитния казус

Нашумялата съдебна битка между холивудската звезда Гуинет Полтроу и 76-годишен мъж, когото тя блъсна на ски писта, се превръща в мюзикъл. Историята бе адаптирана за лондонската сцена, прераде Deadline.

"Gwyneth Goes Skiing" е мюзикъл с участието на актьорите Линус Карп в ролята на Полтроу и Джоузеф Мартин в ролята на оптометриста Тери Сандерсън. Представлението ще се играе от 13 до 23 декември в "Pleasance London Main House Cabaret". 

Продукцията ще включва оригинална музика от Leland. Синопсисът гласи: "Тя е холивудската суперзвезда, влюбена в Шекспир. Той е пенсиониран оптометрист от Юта. През 2016 г. те караха ски. По склоновете на Deer Valley техните светове се сблъскаха, както и те – буквално. Ох! Седем години по-късно те отиват на съд. Двойно "Ох!".

Гуинет Полтроу спечели делото за ски инцидент, получи обезщетение от 1 долар

Пиесата ще се базира на събитията от съдебно дело на Полтроу и Сандерсън, започнало през март тази година. Мъжът даде актрисата на съд, твърдейки, че тя е причинила жестокия сблъсък, който го ранил сериозно. След случилото се звездата и придружителите ѝ продължили да се спускат по склоновете. 

Първоначално искът на Сандерсън беше за 3 милиона долара, но след като беше отхвърлен, той предяви претенции за 300 000 долара. Полтроу подаде насрещен иск, по който настояваше мъжът да плати съдебните такси и 1 долар обезщетение за нея самата. Носителката на "Оскар" твърдеше, че Сандерсън се опитва да използва нейното богатство и знаменитост. В крайна сметка съдът се произнесе в полза на Полтроу.

Сандерсън каза на репортери, че Полтроу се е приближила до него и му е прошепнала в ухото: „Желая ви всичко добро“. В крайна сметка той заяви, че делото не си е струвало усилията и  вярва, че "Полтроу знае истината".