Пеевски е в ролята на вестоносеца на Вашингтон и Брюксел в Сарая, обясни журналистът

ДПС е вечният партньор в управлението на България от промените насам. Последните месеци сигналите, че нещо се случва в партията не бяха малко – на преден план първо като говорител, а сега и като ръководител на партията излезе Делян Пеевски. За това какво се случва под повърхността – за Ахмед Доган, Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и какво следва в управлението на страната, когато вечният играч се променя – в предаването „На фокус” е журналистът Илхан Андай.

Делян Пеевски: Ще се кандидатирам за председател на ДПС

„Писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган показва, че Делян Пеевски няма конкурент на тази писта. Преди много години, когато ДПС се бореше да защитава правата на малцинствата, Доган каза – „това са ни тухлите, с тях ще градим”. Години по-късно той посочи човека, който ще бъде оперативен ръководител като феномен”, каза Андай.

Румен Гечев: Влакът се кара от ДПС, режисьор е ГЕРБ и изпълнители са артистите от ПП-ДБ

Според него бъдещето на България е ГЕРБ на първо място, ДПС – на второ място и евентуален политически проект на настоящия президент Румен Радев. Това е при парламентарни избори. Възможно е през март догодина при очакваната ротация на кабинета ГЕРБ и ДПС да играят основна роля, а ПП-ДБ да влязат в ролята на ДПС да са на трето място, каза журналистът, познавач на ДПС.

„Щом Делян Пеевски е нежелан от американците, защо играе такава ключова роля в държавата сега”, запита Андай. Според него Пеевски е в ролята на вестоносеца на Вашингтон и Брюксел в Сарая, но в същото време и отличникът на тази евроатлантическа общност в управлението на държавата. Още в началото на мандата той им сочеше с пръст: „да влязат в час”, припомни Илхан Андай.

Централният съвет на ДПС заседава с Доган начело