Случаят е от Нидерландия, а властите призоваха населението да бъде предпазливо

„Изключително отровна” зелена мамба, дълга почти два метра, е избягала от дома на собственика си в южната част на Нидерландия, предаде АФП, като цитира предупреждение, отправено от местните власти. Те призоваха населението да бъде изключително предпазливо.


Управата в Тилбург апелира жителите на квартал, намиращ се в близост до гарата, да „проявят повишено внимание и да стоят далеч от змията”. Макар че влечугото не търси конфронтация, то е „много опасно” и „ухапванията му са изключително отровни”, се казва в разпространеното съобщение. „Ако някой бъде ухапан, е важно да получи незабавна медицинска помощ”.

СПА център предлага масаж със змии

Снимка на зеленото влечуго е публикувана на уебсайта на местната власт. Змията е активна предимно през деня и е дълга между 1,80 и 2 метра. „Експертите посочват, че тропическата змия обича тъмни и топли помещения”, отбелязват от управата в Тилбург.

В понеделник вечерта полицията е получила съобщение от собственика, че липсва „змия”. Междувременно той е „преместил другите си животни на друго място”.

Източник: Теодора Славянова, БТА