Мъжът, за когото се твърди, че е в България, бил криминално проявен

Бруталното убийство на 14-годишно момиче в Скопие разтърси Република Северна Македония. Тялото на детето беше открито с вързани ръце и крака в чувал. То било похитено преди повече от седмица. Първоначалната информация по случая бе, че Ваня Гьорчевска е била отвлечена, когато излязла от вкъщи, за да отиде на училище, а бащата е дал информация на похитителите. Целта на отвличането била изнудване на майката, с която бащата бил разведен.

Разследващите в РСМ твърдят, че похитителите са изпаднали в паника и са решили да убият момичето, защото за случая бързо се разчуло и започнало издирване. Детето е било застреляно, а тялото му заровено. От Скопие твърдят, че убиецът избягал, като минал през Сърбия и успял да влезе в България. Българските власти посочиха, че нямат информация подобно лице да се укрива у нас.

Заподозрян за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е избягал в България

„Всички сме потресени от случилото се. От тази трагедия. Говори се, че убиецът е преминал границата от Македония към Сърбия. Бил е в Белград с негов приятел адвокат. След това, по непотвърдена информация, е отишъл в България. МВнР в София каза, че няма такова лице на територията на страната”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” македонският журналист Владимир Перев.

По думите му издирваният Люпчо Палевски-Палчо бил извършител на две убийства в рамките на няколко дни. „Той не е убил само момичето. Два дни преди това е отнел живота на свой познат, за да открадне от него автомобила, с който е отвлечена Ваня. Убитият е мъж от Велес, който дължал 500 евро на Палевски”, обясни журналиста.

Палевски бил известен с криминалното си минало в РСМ. Последните му обвинения са за незаконно подслушване и за незаконно притежание на оръжие и взривни вещества. Журналистът от Северна Македония Владимир Перев потвърди, че през годините Палевски е имал връзки с политическия елит в Скопие.

Междувременно македонски медии съобщиха, че бащата на убитата Ваня, който е заподозрян за участие в жестокото отвличане на дъщеря си, която след това беше убита, вчера е бил задържан за 2 дни. 

Повече по темата гледайте във видеото.