Какво означава "храна за душата"

Историята на кухнята на афроамериканците е свързана с робството. В миналото те много често са ползвали остатъците от храна, за да приготвят своята. Храната се е приготвяла бавно, дълго, докато продуктите омекнат, подправяни са с пикантни подправки или пък са ги правели сладки. Такава храна носи носталгия и винаги напомня за дома, точно това оформя нашата кухня, разказва шеф Тарийн Кънингам, предава Voice of America (VOA).

Кели Тейлър разказва, че в семейството й се е приготвяло най-често бекон, пуешко, колбаси и яйца. Такела Корбит, собственик на ресторант BlaqHaus, представя ястия като Mac Daddy с тройно сирене, което е техния вариант за макарони със сирене. "Храна за душата" – така наричат тази рецепта. Уилям Смайли споделя, че е много обича макарони със сирене и че е пораснал с това ястие.

Филипинският сладък картоф, който стана хит в кулинарията

Пийс Лов Рийдбърг е собственик на ресторант. Той казва, обича квараталите, които свързва с детството си и че макар и не толкова здравословна, тази храна е част от психологията и начина им на живот.

Как да превърнеш трабант в кухня?

Тарийн казва, че е трудно да намериш салата в менютата на местните ресторанти. Но тя се старае да предлага на хората и зеленчуци, разкзават Voice of America (VOA). Нейната мисия е да създаде кулинарен оазис, където хората могат да се насладят на храната, да усетят вкуса на дома, а също така да си тръгнат жизнени и с приповдигнато настроение, а не уморени и сънливи.

Източник: Voice of America (VOA)