Водят се разговори и за освобождаване на още заложници

Най-високопоставеният ръководител на "Хамас" е пристигнал в Кайро в сряда за преговори за конфликта. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на изявление на радикалната групировка.

Посещението на Исмаил Хания се осъществява, ден след като "Хамас" изстреля ракети, които задействаха сирените за тревога в Централен Израел. За над два месеца и половина израелски бомбардировки разрушиха голяма част от Северна Газа и принудиха 1,9 милиона палестинци, почти 85% от населението, да напуснат домовете си. 

Ръководителят на "Хамас" ще посети Египет

Египет, заедно с Катар - където се предполага, че е базиран Хания, допринесе за сключването на едноседмичното примирие през ноември. Тогава "Хамас" освободи повече от 100 заложници в замяна на освобождаването от Израел на 240 палестински затворници. 

Водят се преговори за ново спиране на огъня и освобождаване на още заложници, държани в плен от радикалната групировка. За момента обаче двете страни изглежда са далеч от сключването на споразумение.  "Хамас" заяви, че Хания ще обсъди войната с египетски представители.

Източник: Анелия Пенкова, БТА