Нападението е поредното от редица регистрирани през последните месеци

Тийнейджър е загинал при нападение от акула на популярно място за почивка и сърфиране в Южна Австралия, съобщи местната полиция. Тялото е извадено от водата близо до плаж "Етел" в Националния парк Innes на полуостров Йорк.

Местен жител разказа пред ABC News, че нападението е първото смъртоносно в курорта. В изявление на властите се казва, че служителите са били уведомени за нападението в четвъртък в 13:30 ч. местно време.

"За съжаление безжизненото тяло на момчето беше извадено от водата", се казва в изявлението на полицията. Не беше съобщена възрастта на тийнейджъра, чака се доклад от съдебен лекар.

Полицията в Перу залови пратка с 1600 перки от редки видове акула (ВИДЕО)

"Етел" е 400-метрова пясъчна плажна ивица, популярна сред сърфистите и туристите, със средни вълни от 1,5 метра. Местен жител, който от десетилетия кара сърф в района, заяви пред ABC News, че според него жертвата може да е била на не повече от "30-40 метра от брега". Той добавя, че в района винаги е имало акули, "но сега изглежда, че те са много повече".

Нападението е поредното от редица регистрирани в Южна Австралия през последните месеци. През май сърфист беше убит край полуостров Ейре, а през февруари момиче беше нахапано от акула в река в Пърт, столицата на щата Западна Австралия.

Учените съобщават, че концентрирането върху броя на наблюденията на акули не означава непременно увеличаване на техния брой.

Спасиха трима души, след като акули нападнаха лодката им (ВИДЕО)

Източник: Би Би Си