Снимка: iStock
Добрата паста може да се познае по грапавата ѝ повърхност
Какви са видовете паста в Италия и как се приготвят, разказват от "Дойче веле"
В Италия има стотици различни форми на паста и точно толкова сосове. Всеки регион има своите традиционни видове. Най-подходящият сос зависи от формата. Има два вида паста от твърда пшеница или от грис и паста с яйца, разказва създател на готварско съдържание в социалните мрежи.
С любов от Венеция: Тайната рецепта на паста "Вонголе"
Тя добавя, че добрата паста може да се познае по грапавата и повърхност. Това кара соса да залепва добре, а ястието става кремообразно.
Как се приготвя паста Болонезе по оригинална рецепта (ВИДЕО)
Кралицата на дългата паста са спагетите. Една от най-популярните комбинации е спагети „Алио е олио”. Това е емблематично ястие, известно още като нощни спагети. В Италия това често е храна след парти, която се яде с приятели. Пастата винаги трябва да се приготвя ал денте.
Ригатоните се комбинират добре със сос аматричана, тъй като ръбовете им са много добри за обсорбиране на соса.
Подробностите гледайте във видеото.
Редактор: Валя Марева