Бащата на момиченцето разказа подробно за проблемите около транспортирането на детето

След фаталния край - семейството на малката Амая ще съди фирмата, наета да транспортира детето от София до Индия. Във Facebook бащата Калоян Абрашев написа, че вместо компания "спасител", били наели, компания "убиец".

Той описа по часове последния ден на дъщеря си. По думите му в 10.00 ч. във вторник детето, лекари от Националната кардиологична болница и медиците, които ще го придружават по време на полета, били на летище София. Оказва се обаче, че специализираното оборудване, нужно за самолета, не е налично там. Причината - шофьорът го е закарал на гарата. Следва местене на Амая от линейката в болницата, което е изключително опасно за състоянието ѝ.

Въпреки събраните пари и надеждата за операция: Родителите на Амая съобщиха, че тя е починала

6 часа по-късно, пише Калоян Абрашев, малко преди да излетят, се появил друг проблем - несъответствие между апарата за дишане и оборудването в специализирания самолет. Компанията, наета за полета, така и не дала обяснение защо това не е проверено предварително. Амая отново е преместена в Националната кардиологична болница, където издъхва малко по-късно. Семейството ѝ благодари на лекарите у нас, както и на всички, обединени около каузата за трансплантацията.

За броени дни: Събраха над 750 хиляди лева за трансплантация на Амая

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase