Това се случва в 15 щата

В Съединените щати републиканци и демократи гласуват днес на така наречения супервторник. Първичните избори на двете партии се провеждат в 15 щата.

Съдът реши: Тръмп остава в избирателните списъци

Очаква се да стане ясно, че на президентските избори през ноември един срещу друг ще се изправят отново Джо Байдън и Доналд Тръмп. Отговор търси още един въпрос - дали съперничката на Тръмп за номинацията на Републиканската партия Ники Хейли ще сложи край на кампанията си, или ще продължи своето участие.

Ники Хейли победи Тръмп на първичните избори във Вашингтон

В навечерието на супервторника Върховният съд на Съединените щати постанови, че Доналд Тръмп може да остане в бюлетините за гласуване в Колорадо. Съдът в щата беше постановил по-рано, че Тръмп е участвал в бунт заради подстрекаването към щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Тръмп призова Байдън да се подложи на когнитивен тест

„Що се отнася до отмяната на решението на съда на Колорадо, смятам, че е малко непоследователно. Върховният съд се застъпва за правата в щата по отношение на неща като абортите, но не приема решението на щата, когато става въпрос за това кого искат да включат в бюлетината”, заяви Джейк Мадъкс, жител на Денвър, Колорадо.

„Изненадана съм, че Тръмп отново ще участва в изборите. Не мисля, че много хора му имат доверие. Сякаш гласът на никого не се чува щом той е в бюлетината. И това е малко плашещо. Наистина просто се страхувам за бъдещето на всички нас”, каза Шейн Съмърс, жител на Денвър, Колорадо.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase