Коментар на Николай Свинаров и Владимир Кисьов

САЩ и Япония призоваха страните по света да не разполагат ядрени оръжия в околоземна орбита. Вашингтон и Токио внесоха резолюция в Съвета за сигурност на ООН, в която се подчертава, че държавите трябва да спазват забраната. Вашингтон смята, че Москва разработва базирано в космоса противоспътниково ядрено оръжие, детонацията от което би могла да наруши комуникациите. Русия отрече да прави подобни разработки.

Пред Съвета за сигурност генералният секретар на ООН предупреди, че "човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер". Антониу Гутериш спомена филма, спечелил седем награди "Оскар" и показал нагледно реалността на ядрения апокалипсис.

Ядреното въоръжение на Русия: Достатъчно да унищожи света няколко пъти

Темата за ядрените оръжия коментираха бившият министър на отбраната Николай Свинаров и бившият зам.-министър на външните работи Владимир Кисьов в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Байдън: Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.

Свинаров е на мнение, че резолюцията подпомага Русия в опитите да спекулира със страха на хората, което продължава повече от две години. Той е на мнение, че ядрената тема винаги дава възможност „да се упражняват по темата дали желанието за по-добър живот надделява над страха“.

Кисьов посочи, че щом се подготвя такава резолюция, значи светът няма доверие на Путин. Бившият заместник-министър посочи още, че превъоръжаването на България е необходимост.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase