От Центъра за градска мобилност признаха грешката си пред NOVA

Репортерът на NOVA Румен Бахов тръгна по следите на сигнал за автомобил, който с помощта на „паяк” успява да обиколи половин София без знанието на собственика си. Сагата продължава десет дни.

Центърът за градска мобилност премести два пъти една кола, а след това ѝ постави скоба и я закара на наказателен паркинг, тъй като е била оставена от самите тях на неправилно място. Абсурдният случай е от тази седмица, а след излъчването му по NOVA започна проверка.

Зрелищна кражба от автомобил в столичния квартал „Младост”

Историята започва от улица „Съборна” до дома на Огнян Антонов. Той има разрешение да паркира, но заради официална визита в президентството, което е в близост, колата е преместена с паяк. „Тръгвам като бездомна хрътка да си търся колата, като нямам идея накъде да вървя”, заяви Огнян Антонов.

Оказва се, автомобилът е преместен на площад „Батенберг”. Докато се разбере, че е там се налага отново да бъде вдигнат. Този път, заради литийното шествие за погребението на патриарх Неофит. „Аз, как да кажа, съм свикнал да ми местят колата, над 20 пъти ми е била местена за тези 10 години, но този път нещата бяха много по-сложни”, посочва собственикът на автомобила.

Как работи парк патрулът, който дебне за нарушители в София (ВИДЕО)

Така автомобилът се оказва паркиран на бул. "Мария Луиза". Там, обаче Огнян няма право да паркира и друг екип поставя скоба. И следва ново вдигане и преместване. Този път до наказателния паркинг в ж.к. „Подуяне”.

За да вземе колата си, Огнян е бил принуден да плати 126 лева. Веднага подал жалба. От Центъра за градска мобилност признаха грешката си пред NOVA. „Няколкократно е правен опит човека да бъде уведомен къде му е автомобила, да си го намери и да си го върне в зоната. Но нямаме обратна връзка с него. Сумите по принудителното преместване и за поставената скоба ще бъдат върнати на човека”, каза ръководителят на сектор „Контрол, паркиране и принудително преместване” Ивайло Симеонов.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase