Всеки може да провери какъв е статутът на имота

Представители на 9 държавни институции започнаха проверки на залива Вромос за незаконно паркирани кемпери и каравани върху плажни ивици, държавни и общински терени. Днес изтече 14-дневният предупредителен срок, в който трябваше колесните средства да бъдат премахнати доброволно.

Близо 100 са сигналите в областната администрация за незаконно поставени каравани само на плажа Вромос. Голяма част от тях - върху държавен горски фонд. Установено е, че има и такива върху дюни. На собствениците ще бъде даден срок от 14 дни да ги премахнат. В противен случай следват санкции.

Незаконните къмпинги създават и опасност от пожари. „Нямат голямо разстояние между тях и много бързо пожарът се разпространява. За съжаление по-трудно се стига до пожарите”, обясни директорът на Пожарната в Бургас комисар Николай Николаев.

Изтича срокът за доброволно премахване на незаконни каравани по Черноморието

Повечето каравани в момента са необитаеми. Малкото собственици, които проверяващите установиха на място, не се чувстват нарушители, въпреки че някои от преместваемите обекти са разположени върху дюни. Глобата след още 14 дни ще бъде между 5 и 10 хиляди лв. Ако и тогава не бъдат изместени, ще се наложи принудителното им преместване. За да избегнат санкции пък, повечето нарушители са премахнали регистрационните номера на караваните си.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase