През уикенда САЩ одобриха помощ за Киев за над 60 млрд. долара

Външните министри на страните от Евросъюза се събират в Люксембург, за да обсъдят укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна и разширяването на санкциите срещу Иран. През уикенда Киев получи силен тласък, след като американската Камара на представителите одобри помощ на стойност над 60 милиарда долара.

Заради засилването на руските въздушни атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна, зачестиха призивите към 27-те да доставят на Киев повече отбранителни системи. 

Зеленски: Американската помощ за Украйна е послание, че няма да има "втори Афганистан"

"Времето между политическите решения и нанасянето на реални поражения на врага на фронта, между одобряването на пакета от помощи и предоставянето на сили на нашите момчета - това трябва да бъде сведено до минимум. А тази сила е наистина необходима, за да се промени ситуацията на фронта. Противовъздушната отбрана на фронта ни е нужна толкова, колкото и в градовете и селата, колкото и възможностите за нанасяне на удари на далечни разстояния, артилерията и възможностите за разширяване на нашия контрол", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase