Политикът коментира отстраняването на брат му Николай Дренчев

Няма да се стигне до разцепление във „Възраждане”. Партията е монолитна и запази единството си. Това каза кандидат-депутатът от „Възраждане” Димо Дренчев в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Той коментира отстраняването на брат му Николай Дренчев така: „Тази ситуация можеше да се развие по различен начин и от двете страни.”

Политикът изрази мнение за минималната работна заплата и пенсионната система.„Трябва да има предвидима методика за определяне на МРЗ. Разумно е тя да бъде 50% от средната”, каза Дренчев. „Липсата на достатъчно средства в пенсионната система може да бъде разразрешено чрез демографската политика”, посочи той.

Караянчева: Думата „сглобка" няма да се използва повече

По темата за данъчната политика Дренчев каза, че може да има високи данъци, когато има стабилни фирми, които са конкурентоспособни на глобалните пазари. „Ние сме за запазване на плоския данък, а с нарастването на икономиката ще се върви към прогресивна скала”, поясни Дренчев. Той е на мнение, че трябва да има диференцирани ставки за ДДС. Дренчев каза, че ниски данъци трябва да има за книгите, учебниците, лекарствата, бебешките храни.

Политикът е на мнение, че не трябва да се въвежда ценови таван, освен ако няма дефицит и спекула на стоки. Той посочи, че това, което ще свали цените е родното производство.

Митова: Експертизата на ИТН е продуктивна

Дренчев каза, че инфлацията вече спада.

„България трябваше да си доставя енергийни ресурси оттам, откъдето е най-изгодно”, смята той. Политикът е на мнение, че страната ни трябва да развива ядрената си енергетика.

За приемането на еврото той беше категоричен, че „ако една държава има собствена валута, тя има повече възможности да маневрира”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase