Над 3000 са имащите право на глас

Изборният ден в Буковлък започна спокойно. Малко преди 08.00 ч. гласувалите сбяха а малцина. Над 3000 са имащите право на глас в селото. Секциите са три, а към 16 ч. гласувалите бяха около 300. 

Имаше проблем с една от машините, който е отстранен. Избирателите споделиха, че гласуват за по-добър живот. Екипът на NOVA не бе допуснат повторно в една от секциите, за което е сезирана ОИК. Аргументът - не всички членове били съгласни да ги снимат. Само една колата на Жандармерията охраняваше вота в селото.

Йосиф Панов - Пепелянката, който е от Буковлък, сподели, че от години няма купен вот в селото, затова се надява то да не бъде очерняно. Той гласува за по-добро бъдеще. 

Секциите в област Плевен са 396, 228 000 имат право на глас за национален парламент, а с 2000 по-малко - за европейски. Към 11 ч. избирателната активността на вота за НС в областта бе 8,30%, а за ЕП - 7,65%.

Към 12.00 ч. по данни на МВР няма сериозни сигнали за нарушения в област Плевен. В 4 секционни избирателни комисии е спряно гласуването с машина - две в града и по една в Гривица и в Червен бряг. 

Повече гледайте във видеата.

Вот 2 в 1: България гласува на европейски и предсрочни парламентарни избори

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase