Голяма част от протоколите са с грешки

Предаването на изборните книжа в страната върви бавно, но без напрежение.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

София

„За съжаление, отново имаме познатите сборни грешки, поправки в протоколите, бавно въвеждане на пропорционални листи, два протокола. Не сме изненадани, очаквахме го”, каза в ефира на NOVA председателят на ОИК в столицата Полина Витанова.

Резултати при 19,24% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

Припомняме, че ЦИК обеща по 25 лв. на всички представители на СИК, която е попълнила протокола си без нито една грешка.

„Има и такива отличници, поздравявам ги, но не са много”, коментира Витанова.

В „Асикс Арена”, където се обработват изборните книжа на 24 РИК -София, мъж получи гърч. За инцидента информира председателят на комисията Валери Цолов.

„Става въпрос за човек на над 60-годишна възраст. Закаран е в болница, стабилизиран е, отказал е хоспитализация, така че може да се каже, че всичко е наред. Това е единственият инцидент за изминалата нощ", поясни той.

Без напрежение, но с множество грешки: Продължава предаването на протоколите в София

Бургас

Нощта беше безсънна за членовете на СИК в града. Предаването на протоколите се случва в новата спортна зала „Арена”. Първите членове на комисии пристигнаха в залата към 22.30 ч. в неделя.

Към 09.00 ч. обработените протоколи са 90%. Според председателя на РИК-Бургас много от грешките са допуснати при пренасянето на информацията от чернови на белови.

Пловдив

Отчитането на вота и в града под тепетата върви бавно и с много грешки. Петима членове
на комисии не издържаха и колабираха. Наложи се намесата на Спешна помощ.

„Диабетик съм, щях да припадна. Един от полицаите ми каза, че ако напусна, ще извърша престъпление. Никога не се е случвало да чакаме цяла нощ. Не знаем кога ще се приберем”, сподели една от жените.

В една от залите, където се предават книжа, няма климатична инсталация. 

„Не мисля, че нещата се бавят. Обработили сме повече от 2/3 от протоколите. Забавянето се дължи на грешки. Опитваме се да ги отстраним навреме, но такива има в почти всички книжа”, поясни председателят на Районната избирателна комисия.

По думите му изрядните протоколи са не повече от 15%. Има и невалидни бюлетини, но техният брой все още не е ясен.

Резултати при 36,73% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

Стара Загора

Стотици членове на СИК чакат да предадат бюлетините си и в този град. Към 7.00 ч. все още имаше такива, които не бяха дошли в Районната избирателна комисия.

Русе

Членове на СИК в града край Дунав също продължават да предават протоколите от изборите 2 в 1. Към 07.00 ч. са предадени 168 от 337 секции. Последните представители на СИК са пристигнали 05.30 ч.

Враца

В няколко СИК е имало проблем с електрозахранването. Наложило се е хората да броят бюлетини с фенери. 

Монтана 

Ситуацията в града - отчаяни хора и сгрешени протоколи. Все още има секционни комисии, които не са пристигнали да предадат протоколите си. Хората коментират, че никой не обяснява какъв е процесът по предаване. Протоколите от машинно гласуване са изрядни и без грешка. Половината секции са минали, а другата половина все още чакат към 07.00 ч.

Велико Търново

Предаването на чувалите с протоколите върви бавно и там. За щастие, няма членове на СИК, на които да им е прилошало.

Кърджали

Предаването на протоколите в града става в сградата на театъра. Към 07.00 ч. са минали малко повече от половината членове на СИК. До обяд и там имаше припаднали хора.

Благоевград

Предаването на протоколите от региона се случва в няколко зали. Към 07.00 ч. от община Симитли все още не са се обадили че тръгват. В неделя там имаше над 180 жалби.

Варна

Членовете на СИК предават бюлетините в Двореца на културата и спорта. Към 08.00 ч. са обработени над 60% от изборните книжа. През нощта на някои от хората им е прилошало. Имало е и припаднали.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase