„Не се сещам за федерален съдия, който ще си сложи подписа под такова решение”, каза още доц. Искрен Иванов

Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в дебат. Между важните теми се размениха лични обвинения, дори обиди. Колко решаващ за предизборната битка ще се окаже този дебат коментира политологът и преподавател в Софийския университет доц.  д-р Искрен Иванов в "Интервюто в Новините на NOVA".

Тръмп или Байдън: Кой победи в дебата според зрителите и анализаторите

„Не бихме могли да излъчим победител в този дебат. И двамата кандидати показаха много слабости”, каза доц. Иванов. „Доналд Тръмп постоянно заливаше събеседника си с много твърдения, зад които не стояха никакви аргументи. Байдън имаше аргументи, но вече се говори дали имаше поведение на президент по време на дебата”, добави той.

„Ако някой може да спре Тръмп по пътя му към Белия дом, това е Върховният съд, но аз не се сещам за федерален съдия, който ще си сложи подписа под такова решение”, каза още политологът.

По думите му около 70% от темите в дебата бяха посветени на вътрешната политика, 20% - на външнополитически въпроси, а останалите 10 - на обидите. „Те целяха да направят дебата интересен. Дебатът не може без тези 10%, защото американската политика е като едно огромно шоу”, заяви експертът.

Целия разговор чуйте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase