Какви са нагласите на част от партиите

В 11 часа в понеделник ПП-ДБ ще отиде на „Дондуков 2”, за да получи и върне втория мандат неизпълнен. От коалицията не намериха подкрепа за представения пакет от закони и промени, свързани с борбата с корупцията.

Борисов: Евентуални избори трябва да са последните

"Щом няма воля, връщаме мандата в понеделник неизпълнен с надеждата, че всички българи, включително и другите партии, трябва много ясно да се замислят от коя страна са", заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП. Той каза, че от ПП-ДБ искат да се преборят с "най-големия бич в държавата" - корупцията. 

Последният шанс за редовен кабинет остава с третия мандат. Независимо коя формация ще го получи, ГЕРБ неколкократно повториха, че няма да дадат подкрепа. И призовават за повече разум след евентуални предсрочни избори. "Тези избори трябва да са последни", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Президентът Румен Радев призова партиите да се концентрират върху работа за хората: "Аз мисля, че на дневен ред е справянето с природните бедствия. С политическите бедствия ще се занимаем на по-късен етап".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase