Актьорът разказва защо е важно да ценим изкуството

Тази събота в рубриката „Тук и сега” Деси Банова-Плевнелиева ни среща с вдъхновяващия актьор Веселин Плачков в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

Мариан Бачев и Веселин Плачков за протеста на културните дейци

„Аз съм много свързан с Националната библиотека. В нея изкарах студентските си години, винаги е много уютно и тихо място. В читалнята е пълно с десетки млади хора, които стоят и учат. Това е уникална гледка, който не вярва, нека дойде и да види”, казва Плачков.

Веселин Плачков: Целта ми не е да съм депутат, а да бъда полезен на хората

Той разказва, че имал прекрасно детство в малкия град Белене. „Имах чудесно детство. Имаше много танци – хип-хоп и брейк, народни танци. За пръв път ме даваха по телевизията как танцувам народни танци. По брега на Дунава ходех да ловя риба, карах лодка, беше много хубаво”, допълва Плачков.

Актьорът кандидатства не в НАТФИЗ, а в Академията на МВР, по настояване на баща му. Не го приемат за служител на реда, затова се насочва към театъра. „Със сигурност бих завършил полицейската академия, защото тази професия е много отговорна и мъжкарска. Баща ми цял живот освен фотограф, е бил полицай, следовател, но се е занимавал и с театър. В съвремието е трудно да живееш по мъжки, и с достойнство в актьорския свят”, смята Веселин Плачков.

Според него обществото е излязло от библиотеката, от театъра, променило е ритъма на музиката, която слуша. „Оттам създадохме такива политици, те не са виновни”, смята Плачков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase