Бившата водеща на токшоу критикува Доналд Тръмп и сенатора от Охайо Джей Ди Ванс

Телевизионната икона Опра Уинфри се появи изненадващо на Националната конвенция на Демократическата партия в своя роден град Чикаго, където призова демократите и независимите избиратели да „изберат здравия разум през глупостта“.

„Нека изберем истината, нека изберем честта, нека изберем радостта. Защото това е най-доброто за Америка“, каза Опра пред аплодиращата я тълпа.

Клинтън: Ще бъда много щастлив, когато Харис влезе в Белия дом като президент

Уинфри, която през последните години избягва политическите изяви, предостави подкрепата си за кандидата за президент Камала Харис и нейния кандидат за вицепрезидент Тим Уолц от Минесота по време на третата вечер от четиридневната конвенция.

Нейните коментари дойдоха преди Уолц да изнесе речта, с която формално прие номинацията на партията за вицепрезидент.

Зад бронирано стъкло: Тръмп проведе първи митинг на открито след опита за убийство

Видео: "Ройтерс"

Бившата водеща на токшоу акцентира върху посланията за единство, като освен това тактически критикува противниците на Харис и Уолц от Републиканската партия, бившия президент Доналд Тръмп и сенатора от Охайо Джей Ди Ванс.

Демократическата партия призовава известните си поддръжници да помогнат за привличане на вниманието към тяхната конвенция, надявайки се, че тяхното присъствие ще накара избирателите да обърнат внимание – а може би и да гласуват за Харис през ноември.

Националната конвенция на републиканците миналия месец включваше изяви на рок музиканта Кид Рок и на бореца Хълк Хоган. 

Кореспондент: Ясен Дараков

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС