„Заедно ще запазим единството под ръководството на Ахмед Доган”, посочи още той

„Никой не може да отнеме марката ДПС, защото тя е на всички нас и заедно ще запазим единството на общността под ръководството на Ахмед Доган”. Това каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров на национална среща на учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС.

„Намираме се в сериозна политическа криза. Ситуацията в партията ни притеснява, но ние имаме силите и потенциала, имаме идея и кауза и ни дава оптимизъм да запазим партията ни. Да начертаем хоризонта и да възстановим пулса на структурите”, каза пред присъстващите Чакъров.

По думите му „на ДПС се пада отново честта да изведе страната от тези кризи”. „Когато се обръщам официално към служебни премиери и министри виждам, че комуникацията не е добра, има пълна експресия в зависимости на завладяната държава. Ние трябва да дадем тон всички институции да се събудят”, смята той. И допълва: „Погазват се не само политически норми, а и човешки. Прекрачват се всякакви човешки измерения. В момента някои хора си мислят, че това е даденост”.

Според Чакъров решенията на ВАС се изпълняват, но подчертава: „Съдът взима решения с аргументи, които ги няма никъде в Изборния кодекс и закона. Ние на 27 октомври трябва да работим за демокрацията в България”, настоява председателят на ДПС.

На срещата присъства и народните представители Севим Али-член на ЦОБ, Хайри Садъков, Фатме Рамадан, Анджей Джандев, Хабибе Расим, Димитър Николов, Ешереф Ешереф, Хюсни Адем, Мехмед Салим, Ердуан Мехмед, Едис Даудов и Юсеин Вейселов.

Цялата декларация от учредители, основатели и доайени на ДПС:

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот.

Гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции. За това спомага и пасивността на останалите политически сили.

ДПС още от създаването си е работила за мирния преход, просперитета на страната и развитието на демокрацията.

Изживяхме труден период на изграждане на партията и успяхме да се утвърдим като незаменим фактор в политическия и мирен живот на България.

ДПС начело със своя основател и лидер г-н Ахмед Доган, през изминалите години е защитавало правата на всички български граждани.

Снимка: Пресцентър на ДПС Доган

В процеса на работа са допускани и грешки, но сега става дума за спасяването на партията, за запазване достойнството на лидера Ахмед Доган и на всеки един от нас.

Ние беловласите ветерани заставаме твърдо зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС.

Всички, които носят в сърцата си каузата ДПС, заедно да мобилизираме членовете и симпатизантите на ДПС за спечелване на изборите на 27 октомври”, пише в декларацията.

Снимка: Пресцентър на ДПС Доган

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресцентър на ДПС Доган