„Даваме си сметка, че станахме сезонни работници”, каза той за зачестилите избори

"ПП-ДБ да си направят сметка какво губим и какво печелим като отлагаме началото на стабилно правителство. Имаме допирни точки. Може да се появи някой нов, който да помете статуквото". Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS относно предстоящите избори и евентуалните коалиции след това. „Даваме си сметка, че станахме сезонни работници”, каза той за зачестилите избори.

„Липсата на коалиционно споразумение доведе до това че т.нар. „сглобка” не продължи съществуването си. Друг е въпросът доколко ефективна щеше да е тя”, каза Христов.

Иванов: Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

„Много по-лесно бихме работили с „Демократична България” – те имат опит и са по-умерени и по-разумни. Там проблемът е ПП”, каза Христов.

Относно сътрудничество с БСП той уточни, че имат много червени линии – за АЕЦ „Белене”, по отношение на социалната програма, по отношение на бюджета, по отношение на еврото, по отношение на войната в Украйна. „Аз тези червени линии не си представям как ще можем да ги преодолеем”, заяви председателят на СДС.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase