„Хизбула“ обяви, че е изстреляла ракети по три цели в Северен Израел

Най-малко 100 души са загинали и над 400 са били ранени при днешните масирани израелски удари по Южен Ливан, предаде „Франс прес“ като се позова на най-новите данни на ливанското министерство на здравеопазването. 

„В резултат на израелските удари по градове и села в южната част на страната загинаха 100 души, а повече от 400 бяха ранени“, включително деца, жени и спасители, се казва в изявление на министерството.

„Хизбула“ обяви днес, че е изстреляла ракети по три цели в Северен Израел, след като израелската армия заяви, че е нанесла удари по повече от 300 обекта на проиранското ислямистко движение в Ливан.  

Израел призова за незабавна евакуация на селища в Южен Ливан

„В отговор на атаките на израелския враг в южните райони и Бекаа бойците на „Хизбула“ подложиха на обстрел две израелски военни позиции и комплексите на отбранителната промишленост „Рафаел“, се казва в изявление на "Хизбула".

Същевременно израелската армия съобщи, че се готви да извърши нови „масирани“ въздушни удари в долината Бекаа и че е помолила жителите на този район на Източен Ливан да стоят далеч от военните обекти на ислямисткото движение „Хизбула“.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Алексей Маргоевски, БТА