Над 100 музиканти ще изпълнят някои от емблематичните му песни

В памет на покойния Кирил Маричков стотици китаристи се събраха пред НДК в късния следобед. Преди около два часа те изсвириха една от емблематичните песни на „Щурците“. Събитието привлече много българи, който отидоха, за да се сбогуват със своя идол. 

Пред НДК се събраха стотици китаристи. Последната песен, която изпълниха беше емблематичната „Клетва“. Фестивалът и фигурата на Маричков се превърнаха в мост между поколенията, тъй като на мястото имаше много родители с децата си. 

Сбогуваме се с Кирил Маричков във вторник

„Почит към великия Кирил Маричков, който трябваше да бъде тук, беше потвърдил, но си отиде ненадейно. В някакъв смисъл изпълнението ще бъде осмислено, защото когато загубим някой ценен човек, тогава го оценяваме“, заяви Димитър Кърнев от D2. 

Подготовката за събитието започна на обяд. „„Начинът, по който той си отиде е именно на сцената. Начинът да го почетем е да бъдем тук и да свирим неговите песни“, допълни той. 

Един от стотиците китаристи, които са част от събитието, е Драго. Той е там, за да преклони глава пред таланта на покойния лидер на „Щурците“. „Кирил Маричков определено е легенда. Всички сме израснали с песните му и малко или много са оставили отпечатък“, казва китаристът Драго. 

Стотици фенове на рокендрола също се сбогуваха със своя идол. „Той е един от няколкото гении на България, като Тодор Колев и още няколко такива. Не само България загуби, ако този човек правеше нещата, които е правил през целия си живот в някоя по-голяма страна, щеше да е от световните музикални лидери“, посочи присъстващ. 

Сред дошлите срещаме Павел, довел малкия си син Мартин, за да го възпита в духа на рокендрола и в духа на Кирил Маричков.