Те стават ясни от нова съдебно-медицинска експертиза по делото

Нови разкрития около убийството на 33-годишната Евгения Владимирова. Младата жена е била удушена с ръце, а смъртта ѝ е настъпила от минути до час. Това стана ясно от нова съдебномедицинска експертиза по делото. Евгения беше убита през 2021 г. Подсъдими са съпругът ѝ Орлин Владимиров и баща му – бившият служител в ДАНС Пламен Владимиров. Орлин Владимиров е обвинен, че е удушил жена си, а баща му - че е участвал в прикриването на следите. На първа инстанция те бяха осъдени на доживотен затвор, но обжалват решението на магистратите. 

Новата експертиза беше назначена през април, тъй като защитната версия на Орлин Владимиров е, че съпругата му е залитнала и си е ударила главата в шкаф. Експертизата от днешното заседание не потвърждава тази версия.

Междувременно близки и приятели на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата, настоявайки за най-тежки наказания. „Надявам се на доживотна присъда без право на замяна и за двамата”, заяви майката на Евгения - Капка Чорбанова.

Отложиха делото за убийството на Евгения

В съда беше изслушана нова съдебномедицинска експертиза, която разкри, че Евгения е удушена с ръце. Тя е издъхнала в страшни мъки в продължение на минути до час. Защитната версия на съпруга ѝ Орлин е, че при битов скандал Евгения залитнала и си ударила главата в шкаф. Другият подсъдим – свекърът на младата жена Пламен Владимиров, който също е осъден на доживот, е на свобода под гаранция заради здравословното му състояние.

"Ако може да се направи нещо...един осъден на доживот да не се разхожда по улиците на Перник, на София, на България", изрази надежда Капка Чорбанова. 

Адвокатите на подсъдимите не коментираха заседанието. По тяхно искане ще бъде направена психиатрична експертиза на Орлин. Пред съда той разказа, че преди смъртта на Евгения е възникнал конфликт между двамата съпрузи, при който тя го е обиждала. Затова експертите трябва изяснят разбирал ли е какво върши Орлин Владимиров и бил ли е под афект тогава.