Хората от Камено спряха движението през града

Пътна блокада край Бургас. Жителите на Община Камено попречиха на коли и камиони да минават през центъра на града. Целият трафик минава оттам, заради окаяното състояние на Околовръстния път към Созопол и Южното Черноморие.

До блокадата се стигна, след като през седмицата от Агенция „Пътна инфраструктура” върнаха писмо до ръководството на община Камено, че в програмата на агенцията няма предвидени за настоящата година средства за ремонт на въпросния участък. Местните твърдят, че пътят е строен преди повече от 20 години, а до момента ремонт не му е правен.

По темата

От ранни зори товарна цистерна и лични автомобили преградиха пътя към центъра на Камено.

„Това е мостът на ремаркето, което ми падна преди малко на Околовръстния път на Камено и сега отивам при стругар да го правя”, обяснява Иван Василев.

Заради разбития път повечето водачи предпочитат да минат през центъра на града. Готови са да платят глоби, но да запазят колите си.

„Абсолютно целия трафик, който минава за Созопол минава през главната улица на Камено и пътят е прекалено натоварен,минават малки деца. Ние не можем да излезем с колите си, аз живея на главната улица,за да отида на работа ми коства едни 15 минути, за да изляза от самия двор”, обяснява Камен Тодоров.

През седмицата в Община Камено бе получено писмо, че за 2016 година АПИ не може да намери средства за ремонт. Хората недоволстват, че плащат винетки, а от тях нищо не се връща за ремонт.

„Поне досега не се е върнало нищо. Около 3 млн. ги изчисляваме, че са винетките, които сме платили, а автомобилите, които минават през нашата община и по нашите пътища - на АПИ през общината са. Тук сме промишлен район, достатъчно много са”, коментира кметът на Община Камено Желю Вардунски.

От АПИ изпратиха становище, че ще търсят средства за проектиране и ремонт на пътя, но за следващата 2017 г.

От инициативния комитет са категорични, че техните протестни действия ще продължат, докато Агенция „Пътна инфраструктура” не намери средства, за да ремонтира въпросния участък.

Репортер: Цеца Алексова