По улиците може да се видят купчини от автомобили, които според очевидци ураганът е отнесъл все едно, че са детски играчки. Оцелелите от природната стихия все още не могат да се отърсят от шока...

116 души са загинали и над 1100 са ранени при торнадото, което опустоши американското градче Джоплин в щата Мисури. Това е най-смъртоносното торнадо в страната от 1947 година насам.   

Истински ужас преживяха жителите на Джоплин. Торнадото буквално е помело цели райони от града.

 

По улиците му може да се видят купчини от автомобили, които според очевидци ураганът е отнесъл все едно, че са детски играчки. Оцелелите от природната стихия все още не могат да се отърсят от шока.

 

Денис Нийл успяла заедно със своя шестгодишен син да се скрие зад каменна стена до паркинг, когато торнадото връхлетяло.

 

Най-малко 17 души са били извадени живи изпод отломките на разрушени сгради. Работата на спасителите не е лека.

 

Бурята в района на Джоплин не е утихнала. Те продължават да търсят сред отломките оцелели, но усилията им са затруднени от продължаващите гръмотевични бури и силен вятър.

 

Двама от участниците в спасителните екипи са ударени от гръмотевица, докато са издирвали затрупани хора. Метеоролозите предупреждават, че Джоплин и околностите му отново може да бъдат ударени от торнадо.