Предполага се, че е държан в плен в Гърция. Причината за състоянието му е глад...

Полумъртъв от глад български гражданин паникьоса лекари и полиция в Благоевград. 34-годишен мъж е върнат от Гърция в България на граничния пункт Илинден - Ексохи в състояние на пълно изтощение.


По първоначални данни мъжът е държан в плен и дълго време не е бил хранен, което е довело до тежкото му състояние. Заради неадекватното му поведение обаче информацията е противоречива.


Кадир Мехмед влиза в България през пункта Илинден - Ексохи. Преди това за кратко е бил в болница в Гърция, но какво се е случило, за да заприлича буквално на скелет не е ясно.


Мистериозно гладуване на млад мъж хвърли в паника институциите в Благоевград. Цял ден лекари се чудят как да лекуват 34-годишния Кадир, постъпил в спешния център в състояние на пълно изтощение. Полицията в Благоевград така и не можа да излезе с официално становище по случая.


Лекарите в Благоевград са изумени от начина, по който изглежда Кадир, той тежи малко повече от 40 кг, гръдният му кош е хлътнал, а скулите му са изпити. Направените изследвания обаче говорят, че мъжът реално е здрав.


Според една от версиите Кадир е бил държан в плен в Гърция. Прокрадва се и информация, че е участник в катастрофа. Каква е истината обаче за сега не се знае.