Прокурорите по делото трябва да се срещнат с жената обвинител...

Обвиненията срещу бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан за сексуално насилие над камериерка в хотел в Ню Йорк може да отпаднат. Това коментиа \"Ню Йорк таймс\".


Влиятелният вестник съобщи, че днес прокурорите по делото трябва да се срещнат с жената, която обвинява френския финансист и с нейните адвокати.    


Медиите в Н Йрк коментират, че прокурорите по делото обмислят дали да поискат неговото прекратяване, или да свалят част от обвиненията срещу Строс-Кан. Това стана след като неговите адвокати предоставиха информация, която постави под съмнение, доколко надеждни са показанията на камериерката. Те твърдят, че тя е лъгала при показанията си за предполагаемото нападение на сексуална основа.


Освен това Диало излъгала американските власти, че е била малтретирана в родината си. Целта й била да получи убежище в Съединените щати. Тя имала връзки и с хора от престъпния свят.


В началото на месеца Диало заведе гражданско дело срещу Строс-Кан. Пресата в Ню Йорк твърди, че тя била готова да оттегли своите обвинения срещу Строс-Кан, ако получи парично обезщетение.