Той обясни, че напускането му на резиденцията е било тактически ход.

Муамар Кадафи се зарече да се бие до смърт или до победата срещу агресията. В аудиообръщение, излъчено по близка до него телевизия, той обясни, че напускането му на резиденцията е било тактически ход. Това стана след като бунтовниците успяха да я превземат и продължават да се бият със силите на правителството в Триполи.

В аудиообръщенението си, полковникът заяви, че е готов да се бие срещу НАТО и бунтовниците до: \"мъченическа смърт или победа\".Той допълни, че резиденцията му е била унищожена, след като била ударена от ракети на Алианса цели 64 пъти. Телевизията излъчи и интервю с правителствения говорител Мусса Ибрахим, който обясни, че Либия ще се превърне в изригващ вулкан от огън под краката на нашествениците. По думите му, в страната са пристигнали 6 хиляди чуждестранни наемници, които ще се бият на страната на Кадафи. Това обаче не може да бъде потвърдено, отбелязват чуждестранните агенции.

През изминалата нощ, няколко хиляди души отново се събраха на Зеления площад в центъра на столицата, за да празнуват падането на режима. Те счупиха главата на знакова статуя на Муамар Кадафи, на която той е изобразен как смачква в ръка американски боен самолет. Междувременно беше съобщено, че превзетата резиденция на лидера е била разграбена. Подпалена била известната му бедуинска палатка, в която той често посрещаше чуждестранни политици.  Сраженията в някои райони на Триполи продължават, включително и край хотела, където са настанени чуждестранните журналисти.