Израелският премиер Бенямин Нетаняху е готов за евентуална среща с палестинския президент Махмуд Аббас...

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е готов за евентуална среща с палестинския президент Махмуд Аббас по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Нетаняху за пореден път призова за преки преговори.

 

Призовавам президента на палестинската автономия да започнем преки преговори в Ню Йорк, които после да продължат в Ерусалим и в Рамала, на Западния бряг, заявява израелският премиер.

 

Абас обаче потвърди пред генералния секретар на ООН намерението си в петък да внесе молба за пълноправно членство на палестинската държава в ООН.

 

САЩ са ангажирани в кампания на изключително усилена дипломация в опит да се избегне конфронтация около молбата за членство на бъдещата палестинска държава в ООН, коментира американският държавен секретар Хилари Клинтън.

 

Единственият път към осъществяване на концепцията за две държави, която поддържаме и бихме искали да видим на дело, е този на преговорите, подчерта тя. Каквото и да се случи тази седмица, то няма да доведе до резултатите, на които всички се надяват, предупреди тя във връзка с молбата, която палестинците искат да внесат в петък.