Първият сняг в столицата беше обилен, но не се образува снежна покривка...

Зимата дойде рано тази сутрин в София. Първият сняг в столицата беше обилен, но не се образува снежна покривка. Мокрите и хлъзгави пътища направиха шофьорите по-предпазливи и така в ранния неделен ден на места се образуваха колони от автомобили. 


От столичната община увериха, че са готови за зимното почистване на улиците.


Зимата във Враца вече е факт. Въпреки зелените все още дървета и треви, снегът натрупа, но само толкова, че да буди у хората добро настроение.


Ранният първи сняг според хората тук обаче е и предупреждение към пътните служби. През следващите месеци няма как да се оправдават с познатото \"Зимата ни изненада\".


Дъжд и силен вятър в Бургас. В неделния ден температурата на въздуха не надвиши 8 градуса. Скоростта на вятъра достига до 18-20 метра в секунда. Най-силно поривите на вятърът се усещат на  брега на морето. Въпреки силата му, пристанище Бургас остана отворено за  маневри на всички видове плавателни съдове.
Без проблеми работи и Летище Бургас, което приема и полетите на Варна, заради извършваните там ремонтни дейности.


На дежурните телефони на служба Противопожарна и аварийна безопасност няма подадени сигнали за аварии  и проблеми при електро- и водоснабдяването в Общината.


Заради силния вятър и лошото време във Варна пристанището остана затворено за всички плавателни съдове.


Вълнението на морето е между 2 и 4 бала, а поривите на вятъра достигат 15 метра в секунда. Заради очакваните ниски температури, от Общината са разпоредени нощни дежурства за обработване на пътните настилки, за да се предотврати заледяване. От КАТ напомнят, че с настъпването на лошото време шофьорите трябва да подготвят автомобилите за движение при зимни условия.


Заради лошото време проходът Троян - Кърнаре беше затворен за движение на товарни автомобили. От Националната агенция \"Пътна инфраструктура\" предупредиха, че през прохода Петрохан, където има 10-сантиметрова снежна покривка, всички автомобили трябва да са със зимни гуми. Колите с летни гуми ще бъдат отклонявани през Враца.