Повторно бе разпитан шефът на криминалната полиция в Пазарджик...

Пловдивският апелативен съд заседава по жалбата на Лазар Колев срещу наложената му присъда. Магистратите го осъдиха на \"доживотен затвор без право на замяна\".

 

Подсъдимият е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че на 28 януари 2006 година по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Белнейски.

 

Тази сутрин делото започна с разпит на първите полицаи, разследвали убийството на двете сестри. Пет години по-късно те бегло си спомниха подробностите около това как са намерени телата на убитите момичета и как са изглеждали те.

 

Повторно бе разпитан шефът на криминалната полиция в Пазарджик. Той първи проверил алибито на Лазар Колев и първи го разпитал. Именно пред него Колев започнал да трепери, а емоционалното му състояние подсказвало на разследващите, че е съпричастен към смъртта на двете момичета.

 

Адвокатите на Лазар Колев поискаха разпит на нови свидетели и нови експертизи, но съдът ги отхвърли. Така делото навлезе във финалната си фаза. Очаква се делото да приключи в късния следобед днес като до един месец Апелативният съд ще обяви решението си. Тогава ще стане ясно дали ще потвърди доживотната присъда за Лазар Колев, или ще му постанови по-леко наказание.