Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова...

В следващите два месеца няма да има назначение на заместник-кмет с ресор образование и култура. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Функциите ще се изпълняват от нея през това време. 12 районни кметове ще бъдат сменени, а 12 оставени. Фандъкова оставя на пост кмета на район \"Кремиковци\" Ивайло Панев. Планови ревизии вървят и в момента, включително и по районните администрации и дирекциите на общината. Одитите се изпълняват по график.

 

На днешното – първо за мандата, заседание на СОС бе прието решение за определяне на представителите на общината в Общото събрание на акционерите в \"Общинска банка\" АД. Те ще бъдат Николай Стойнев, Орлин Алексиев и Жельо Бойчев. Тримата ще изискат промени в устава на Общинска банка и назначението на нови членове в надзора на банката.

 

За членове на надзорния съвет, се предлага Общото събрание да избере Петя Димитрова и Стефан Ненов, като освободи Никифор Вангелов и Димитър Колев. Срещу назначението на Димитрова възрази Георги Кадиев от БСП. Аргументът на социалиста е, че тя е в конфликт на интереси, тъй като преди това е ръководила \"Пощенска банка\".

 

Мнозинството застана твърдо зад кандидатурата й. \"Не разбирам този неистов стремеж г-жа Димитрова да е в надзора на банката. Сигурно има и други банкери в държавата\", коментира Георги Кадиев. /БГНЕС