Служителите на реда разглобяват палатките на протестиращите...

В среднощна операция полицията в Ню Йорк разби палатковия лагер на движението \"Окупирай Уолстрийт\".

 

От кметството на мегаполиса обявиха, че демонстрантите могат да се завърнат в парка и да продължат да протестират, но едва след като палатките бъдат премахнати.

 

Операцията в парка Зукоти започна в 1.00 часа през нощта местно време. По високоговорители полицията предупреди, че продължаващата окупация на района създава рискове за здравето на хората и има опасност от пожар.

 

Бяха раздадени и листовки, които призоваваха протестиращите незабавно да приберат личните си вещи и да напуснат парка. Ако не го направят, могат да бъдат арестувани.

 

Въпреки това акцията по разчистването на палатковия лагер е била изненадваща за протестиращите, коментират кореспонденти. Голяма част от демонстрантите са започнали да се прибират по домовете си.

 

Само малка група хора е останала и е оказала съпротива на властите. Около 200 души са живеели в палатки в парка, издигнат през септември в рамките на движението \"Окупирай Уолстрийт\". 

То беше създадено в знак на протест срещу алчността на корпорациите и финансовата система. Подобен палатков лагер в Оукланд щата Калифорния беше разчистен вчера.