Посрещането на Коледа във Витлеем е стара традиция, в която взимат участие десетки хиляди поклонници

Хиляди поклонници, туристи и местни християни дадоха днес началото на тържествата по случай Рождество във Витлеем, родното място на Исус Христос.

 

Във Витлеем пристигна и латинският патриарх на Ерусалим Фуад Туал, който тази вечер в 23 часа българско време ще отслужи тържествена рождествена литургия. На площада край храма на Рождеството се издига 15-метровото коледно дърво, което е основна атракция по това време на годината.

 

Най-високопоставеният представител на Римокатолическата църква в Светите земи, латинският патриарх на Ерусалим Фуад Туал, влезе тържествено в родния град на Исус Христос в ранния следобед.

 

Посрещането на Коледа във Витлеем е много стара традиция, в която взимат участие десетки хиляди поклонници, туристи и духовници от цял свят.

 

На Бъдни вечер се организира ежегодното коледно шествие, което преминава по улиците на Витлеем и през площада в центъра на Стария град, за да стигне до една от най-старите оцелели християнски църкви - базиликата \"Рождество Христово\".

 

Израелското министерство на туризма съобщи, че се очакват 90 хиляди посетители за празника, което е изненадващо голям брой като се има предвид глобалната икономическа криза и размириците в арабски свят.