Утре е последният почивен ден от коледните празници...

Утре е последният почивен ден от коледните празници. От КАТ очакват още сутринта трафика по всички основни пътища в страната да се засили, а в следобедните часове движението да е много натоварено. Ако и вие ще се прибирате към дома си, имайте предвид, че част от пътищата са заледени и мокри.

 

За да стигнем до дома си безпроблемно, от МВР напомнят на всички шофьори да оборудват автомобилите си с вериги. Това е задължително ако ни се налага да пътуваме през Троянския проход и през Превала. Пътищата там са заснежени, а на места и заледени.

 

Забранено е движението без вериги и по пътищата Пещера – Батак - Доспат; Белово - Юндола, Велинград - Сърница, както и на територията цялата на община Велинград. За товарни автомобили е забранено преминаването през Шипка и Дюлинския проход.

 

Заради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево. Срутване на големи каменни блокове пречи на придвижването през Искърското дефиле при Елисейна.

 

По пътя Бургас – Малко Търново има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. Нормално е преминаването през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната. Няма данни за опашки и задръствания.

 

Пътните полицаи са осигурили патрули на всички по-натоварени участъци. Те ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата и ще проверяват за пияни шофьори. Заради очаквания засилен трафик към столицата по пътя Перник – София ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока столицата.