От КАТ очакват още преди обяд трафикът по всички основни пътища в страната да се засили...

Днес е последният почивен ден от коледните празници. От КАТ очакват още преди обяд трафикът по всички основни пътища в страната да се засили, а в следобедните часове движението да е много натоварено. Ако ще се прибирате към дома си, трябва да имате предвид, че част от пътищата са заледени и мокри.

За да стигнете до дома си безпроблемно, от МВР напомнят на всички шофьори да оборудват автомобилите си с вериги, особено при преминаване през някои от проходите в страната.

Забранено е движението без вериги и по пътищата Пещера – Батак - Доспат; Белово - Юндола, Велинград - Сърница, както и на територията на цялата община Велинград.

Забранено е преминаването на товарни автомобили през  Шипка и Дюлинския проход. На пътя Бургас – Малко Търново има предпоставки за инциденти заради пропадане на пътната настилка.

Нормално е преминаването през граничните пунктове на страната. Пътните полицаи са осигурили патрули на всички по-натоварени участъци. Те ще следят за спазването на правилата за движение и ще проверяват за пияни шофьори.