Той е задържан за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство...

Затворник в отпуск е задържан за грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко след полунощ днес шофьор на такси подал сигнал в полицията – обяснил, че около 23.50 ч. клиент го заплашил с нож и го ограбил. Той обяснил, че бил спрян от непознат близо до пиацата на спирка \"Тракия\".

 

Поръчал му да го откара до жк \"Вл. Варненчик\" – търсел си проститутки. По пътя спирали на няколко пъти, но клиентът му не успял да се договори с нито една от избраните жрици на любовта. После пожелал да пътува до Евксиноград, а по пътя изненадващо извадил нож, насочил го към водача, наредил му да даде парите и документи и да си разменят местата, за да му покаже как се кара.

 

После подкарал колата, а жертвата му успял да скочи в движение и да избяга. Светкавично били предприети оперативни действия по установяването на извършителя и 40 минути по-късно А.Ю. на 26г. бил засечен на територията на черноморската столица. В него били открити 50 лева от оборота на таксиметровия шофьор, документите и мобилния му телефон.

 

Установено е, че А.Ю. излежавал присъда в затвора в Разделна, а в момента бил пуснат в отпуск. Той е задържан за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокурор. /БГНЕС