Камен Донев за проблемите в българското общество...

Спекталът \"За народното творчество\" е изграждан в продължение на години на базата на онова, което Камен Донев в преживял в личен и професионален план. \"Моето оръжие си остава играта\", разкри актьорът, режисьор и драматург. Именно и това е неговият начин да сподели всичко онова, от което се възмущава и което иска да промени.

 

В \"Здравей, България\" Камен Донев сподели, че подготвя продължение на спектакъла, което той определи като \"втора лекция\". Според актьора, най-големият проблем в обществото е тогава, когато се загуби представата за добро, за добруване и за това какво е да дадеш и какво е да вземеш.

 

\"Наблюдавам доста дълги години след прехода в България, че голяма част от младите хора израстват с ценностна система, която няма нищо общо с духовността и е изцяло базирана на материалното. Когато материалното стане по-важно, тогава се наблюдава  едно увълчване, едно желание бързо да придобиваш, много често по престъпен начин. После този човек е изтърван, няма как да го върнеш в някаква духовна пътека, да го накараш да прочете класически книги, нямам как да го накараш да си обърне главата към слънцето\", сподели Камен Донев.

 

Според него, основният проблем се корени в основното възпитание на детето, когато бе учителите, а \"родителите трябва да му обърнат главата на светло\". \"Когато човек израсне с потребността да чете, да слуша музика, да вижда музика, да се запознава с нови и интересни неща в живота си, а не само с това какви дрешки да си купи и да се издокара в дискотеката, тогава нещата са овладяеми и вървят добре. Когато това се изтърве, нещата стават страшни. А това е наш голям проблем в България\", на мнение е Камен Донев.

 

Той заяви, че само строгите мерки и твърдата ръка могат да помогнат: \"Когато санкцията е сериозна и човек понесе сериозно наказание, тогава има ефект\".

 

Как коментира Камен Донев чалгата като музика и в политиката, както и разбирането за свободата и непокорството в България – вижте във видеото.