Сняг блокира напълно пътя към смолянското село Мугла...

Настъпи промяната на времето, за която ви предупредихме в емисията вчера. След слънчевия четвъртък, виждате кадрите от вчера следобед от Народния театър и \"Орлов мост\" в София. Дойде и противоположният петък.

 

От започването на процеса тази нощ, почти в цялата страна вали дъжд, без някои райони на Западна България. Количествата валежи до 18 ч. не са малко – в Северна България от 10 до 25 литра на кв/м, а в Южна от 15 до 33, без района на Пловдив и Пазарджик, където както и по морето валежите бяха несъществени.

 

Важното към момента е, че през нощта и утре до обед почти навсякъде дъждът ще премине в сняг, без източните райони, което е много вероятно да създаде и усложнения.

 

През нощта и утре ще застудее, което ще доведе до заледявания по пътищата. Ще се образува и снежна покривка и поради силния вятър по проходите ще има условия за навявания и преспи. Обстановка е зимна и бъдете внимателни особено, ако пътувате и гледайте времето на Нова.

 

Сняг блокира напълно пътя към смолянското село Мугла. Тази вечер микробусът с хляб не успя да стигне до живеещите там. Много хора, които през деня са били в Смолян, също не успяха да се приберат по домовете си и търсят къде да прекарат нощта.

 

Подробности за това защо пътят не е разчистен и ще има ли санкции, очаквайте в късните новини.