Красимир Анадолиев е зам.-председател на Нотариалната камара...

Всеки, който е нарушил закона, трябва да си получи заслуженото – това според Красимир Анадолиев, зам.-председател на Нотариалната камара, е превенцията за личните ни данни.

 

Тези, които боравят с лични данни, според него, трябва да бъдат регистрирани като такива в Комисията за защита на личните данни.

 

След разследване на Нова телевизия за търговия с фалшиви лични карти, излъчено в предаването „Разследване\", беше задържан фалшификатор, а след това – пуснат под гаранция.

 

Според Красимир Анадолиев това, с което най-много се идентифицирате с личната карта, е снимката. На първо четене няма как да се прецени дали личната карта е истинска. Лошото е, че с фалшива лична карта може да се изтеглят пари от банката от името на някой друг. През последните години настоявахме за нормативни промени, които да ограничат възможността за подобни измами, коментира той.

 

Анадолиев обясни, че ако при него отиде човек с фалшива лична карта, за да продаде имот, например, нотариусът е задължен да влезе в базата за лични данни.