Репортери на предаването разказаха за откритията си в „Здравей, България”...

 

Мегаделото за 11 отвличания срещу групата на „Наглите" вероятно ще тръгне в друга посока след акция на ГДБОП от понеделник. Антимафиотите обискираха седма къща, в която вероятно са били държани похитени жертви. Екип на предаването „Разследване" обаче успя да заснеме стаите седмици преди влизането на униформените на адреса. 

 

По първоначална информация, се проверява дали в къщата в Кокаляне са били държани Румен Гунински-син и безследно изчезналият бизнесмен Вене Сотиров.

 

След започването на делото срещу „Наглите" в Софийския градски съд стана ясно, че прокуратурата няма доказателства за това къде е бил държан похитения Гуниски. Подсъдимите бяха оправдани до един за отвличането му.

 

Съседите разказаха, че са виждали в нея да идва разстреляния наскоро Кирил Кирилов-Шкафа от групата на „Наглите", както и Павел Петков–Прасето, който беше оправдан преди седмици. 

 

Местните казаха още, че познавали добре предните собственици на триетажната къща. Павел Петков и Кирил Кирилов рядко се появявали денем. 

 

Единственият от съседите, който видял нещо нередно около имота е бившият полицай Йордан Петров.

 

„Всичко покриха с пердета не с черги. И по едно време дойде един милиционер да търси комшията. И тия, като го видяха, избягаха и се изпокриха. После, като си замина милиционерът, се върнаха", разказва Петров. 

 

Според съседи, къщата не е посещавана от около година. Портата на двора е била заключена, но вратата отвътре останала леко открехната. Така успя да влезе вътре и екипът ни седмици преди служителите на ГДБОП да завардят мястото. В една от стаите на горния етаж е натрупана шумоизолационна вата за стена, вероятно свалена впоследствие. Подобна вата видяхме в другите т. нар. „къщи на ужасите" преди акция „Наглите" на МВР преди две години.

 

Според източници на „Разследване" в криминалния контингент отдавна се подозирало за къщата, но досега, тя не е влизала в официалните данни по разследването за отвличанията.

 

В студиото на „Здравей, България" за разкритието на екипа разказаха репортерите Димитър Стоянов и Марин Николов. И двамата заявиха, че няма никакво съмнение, че в къщата са държани заложници. Мястото имало същия профил като останалите, вече открити скривалища на „Наглите".

 

Още по темата вижте във видеото.