Момчетата заедно с шестгодишната им сестра, са настанени в социален дом...

Родителите на двете момчета, с които е блудствал задържания вчера 63-годишен британски гражданин, днес бяха пуснати от ареста. Причината – няма достатъчно събрани доказателства, че са продавали телата на децата си.

 

Момчетата заедно с шестгодишната им сестра, са настанени в социален дом. Тепърва ще се решава дали ще бъдат отнети родителските права на майката и на бащата.   

 

Родителите Румен и Севда твърдят, че не подозирали какво прави 63-годишния педофил с децата им. Разбрали чак, когато едно от децата споделило с приятел и  веднага подали сигнал, нещо което от прокуратурата отрекоха. 

 

Двамата отрекоха англичанинът да се е отплащал за плътта на децата им с подаръци и нова къща. Всичко купили сами. Твърдят, че момчетата  ходили при педофила от зимата, бил болен, трябвало му преводач. 

 

72-часовата мярка на англичанина изтича на 2 май, тогава съдът  трябва да прецени дали да го остави в ареста. Той е привлечен като обвиняем за сексуални действия с малолетни от същия пол за продължителен период от време. Ако престъплението бъде доказано, го чака затвор от три до дванайсет години.

 

Репортер: Йовка Драганова