Все повече хора предпочитат този вариант за почивка...

 

Около 15% спад в наемите на частните квартири във Варна регистрират Агенциите за недвижими имоти. В същото време търсенето се увеличава и все повече хора се връщат към този вариант за почивка на море.

 

Брокерите обясняват засиления интерес към частните квартири на фона на изгодните оферти „ол инклузив" с народопсихологията на българите. Освен чувството за по-голямо удобство и уют, може да се намери апартамент за 25 лева на вечер, в който могат да спят 3-4 или 5 човека. Аако има хол, по-луксозните квартири вървят около 50-60 лева. Има и много луксозни апартаменти, които стигат до 100 евро на вечер.

 

За да добием представа доколко цената отговаря на условията, които хазяите предлагат,  отиваме на оглед в квартира среден клас. Тя се намира в централната част на града, на 10 минути пеша от плажа и с отделен вход. Струва 30 лева на вечер. Наемодател ни обясни, че апартаментът разполага с две легла, климатик, кабелна телевизия, безжичен интернет, хладилник, плюс  посуда за готвене.

 

Ако не държим на климатик и сме готови да ползваме кухня и баня заедно с хазяи, може да намерим нощувка и за 8 лева на легло. Добре е обаче да резервираме навреме, най-късно през юни, съветват брокерите.

 

Репортер: Искра Урумова


Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.