Това каза в „Здравей, България” Иван Бояджиев от Столичната община...

 

„Препоръчвам на гражданите да живеят спокойно. Не можем да падаме на колене пред някакви извратени елементи”, каза в „Здравей, България”  Иван Бояджиев, консултант по сигурността в Столична община. 

 

Все пак трябва да се оглеждаме и да бъдем малко по-внимателни с това, което се случва около нас, коментира той и подчерта, че не трябва да се поддаваме на паниката, защото това е основната цел на терористите.

 

„Това, което се случи, за мен беше твърде неочаквано. Атентатът ме изненада”, допълни Бояджиев. 

 

Още в същата нощ на взрива кметът Йорданка Фандъкова нареди да бъде засилена охраната на всички места, където има евреи в София – посолства, културни институти. Очаква се да има външна охрана, МВР ще засили агентурната си дейност. 

 

Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, който в момента е в Тел Авив, на посещение с подкомисията по отбрана и сигурност, заяви, че там всички – от таксиметровия шофьор до министрите, коментират случилото се. Те отбелязват добрите отношения между евреи и българи, подчерта евродепутатът. 

 

Около час след взрива Израел вече знаеше кой е виновникът и предупреди, че ще има ответни мерки. Едва ли ще видим преки доказателства за това кой е зад този атентат, коментира Ковачев.

 

Водещият Николай Дойнов, който е на мястото на инцидента, разказа: „Журналистите сме отдалечени много от мястото на взрива, така че е трудно да преценим доколко са адекватни мерките, които се вземат”. 

 

Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов всички са си свършили работата, както трябва. Израелските туристи обаче са уязвими в момента, в който напуснат аерогара в страната си.