Те негодуват срещу идеята на управляващите да преместят Агенция „Митници” в Русе...

„Не ни се дава право на избор и принудително ни карат да се преместим със семействата си на 300 км”, каза в „Здравей, България” Анна Гочкова – гл. експерт в Агенция “Митници”. 

 

Тя е родом от Велинград, идва в София преди 20 години, но подчерта, че това е „в резултат на свободен избор”.

 

Очаква се около 300 души да се съберат на мирно шествие днес. Служителите от Централното митническо управление в София ще изразят недоволството си от идеята на управляващите да преместят Агенция „Митници” в Русе. Реформата касае около 500 човека.

 

„От 17.30 часа тръгваме от сградата на Агенция „Митници” на „Раковски”. Целта е да проведем мирно шествие и да стигнем до Министерството на финансите, където е главният идеолог на идеята (бел.ред. - министърът на финансите Симеон Дянков)”, съобщи Стефан Стефанов – гл. експерт В Агенция „Митници”.

 

Това е първото протестно шествие, но поредната форма на протест, коментира Анна Гочкова.

 

Стефан Стефанов подчерта, че когато служителите се преместят в Русе, повечето ще трябва да плащат квартира. За едно семейство това ще означава, че единият член ще остане без работа. Управляващите твърдят, че реформата ще е полезна за Русе, например, но реално този, който напуска работата си в София, ще се бори за място на пазара на труда в Русе, коментира главният експерт.