Засега Европейската комисия не нови официално разследване за български картел...

Европейската комисия за защита на конкуренцията вече има позиция по писмото на българската аналогична структура, че имат съмнения за картел на българския пазар на горива. И от София, и от Брюксел обаче засега  не коментират нищо официално.

 

На този етап официално Европейската комисия не води разследване за картел на българския пазар. Що се отнася до кореспонденцията с Българската комисия за защита на конкуренцията, стана ясно, че огласяване може да има само от българска страна. В София обаче отказаха да потвърдят дали са получили становище от Брюксел.

 

 

Източници на Новините на Нова ТВ в Брюксел коментираха забележка от секретния на този етап текст, че не е било редно "Лукойл" да публикува цените на интернет сайта си, защото това може да бъде предпоставка за формиране на картел. На практика обаче повечето вериги бензиностанции купуват на едро именно от тази компания. А цените на дребно не са тайна за никого, обявени са на всяка една колонка.

 

За Новините на Нова ТВ от петролната компания коментираха, че вече на сайта им цените на едро са достъпни само с потребителско име и парола.

 

Репортер: Рада Богданова